Verslag biljartkampioenschap 2017

27 , 28 , en 29 december 2017 was het weer zover,

Leden, oud leden, inwoners, oud inwoners konden allemaal meedoen aan het door biljartclub Yn e Lijte georganiseerde toernooi.

3 dagen lang een leuke happening waar ook de hapjes en drankjes goed geregeld waren.

Hoewel de absolute top jammer genoeg niet aanwezig was, werd het vaak toch een mooie strijd tussen soms wel heel verschillende niveaus.De man die het meeste moest maken, was klaar bij 90 caramboles tegen soms wel iemand die er 15 moest maken.Dit zegt overigens niets over de kansen van beide spelers, want het mooie van dit systeem is dat iedereen van iedereen kan winnen en dus ook verliezen.Zo waren er heel veel partijen die nipt gewonnen werden, dus zat blijdschap en verdriet vaak dicht bij elkaar.Na hele spannende voorrondes gespeeld te hebben stonden in de finale Tjeerd Dijkstra ( 16 ) tegen Douwe Terpstra ( 90 ) ( dit zijn niet hun leeftijden J )

Finales zijn altijd lastig omdat het dan moet gebeuren en dat was ook nu zo .

Terwijl Douwe Terpstra er nog maar 1 hoefde te maken moest Tjeerd Dijkstra er nog 5.Toen kreeg Tjeerd het op zijn heupen en na er 4 gemaakt te hebben, miste hij op een haar na de vijfde en koste hem dat het kampioenschap want Douwe kon daarna zijn 90ste maken en werd de nieuwe kampioen van 2017.

Kortom, een spannend toernooi met een mooie winnaar.

Het bestuur wenst iedereen een voorspoedig 2018 en tot volgend jaar.

Het bestuur

 

 

 

Schrijf je in om elke week updates te ontvangen.

.