Groencommissie

De groencommissie van Folsgare bestaat uit een groepje enthousiaste vrijwilligers dat zich bezig houdt met zaken rond de groenvoorziening in het dorp.

Het initiatief tot de groencommissie is ontstaan vanuit een project van de provincie i.s.m. Landschapsbeheer Friesland. Het doel van het project was om meer groen in de dorpen te brengen, m.n. “streekeigen” beplanting. Zowel in het openbaar groen als in particuliere tuinen. Dit heeft geresulteerd in gezamenlijk aangeplant groen, wat ook door het dorp zelf dient te worden bijgehouden. Dit houdt bijvoorbeeld in: het bewateren in de zomer van de net aangeplante hoogstam  fruitbomen (5 perenbomen, 1 walnoot boom en 3 haagbeuken) en het snoeien in de herfst/voorjaar. Ook de door Dorpsbelang aangeschafte plantenbakken op het kruispunt vallen onder het takenpakket. Elk voorjaar worden die weer opnieuw gevuld en bijgehouden. Tevens heeft dit project er ook toe geleid dat mensen m.b.v. subsidie uit de landschapsbeheerpot, hun tuinen groener hebben gemaakt d.m.v. het aanleggen van hagen, fruitbomen en struiken.  Rond het beeld van de Monniken is een rozenperk aangelegd, omlijst door maagdenpalm, verbena en pluimhortensia. Het onderhoud hiervan wordt ook door de groencommissie gedaan.

Wie belangstelling heeft om mee te doen met het jaarlijkse onderhoud van het groen, kan zich melden via deze website: redactiefolsgeare@gmail.com of via dorpsbelangfolsgeare@gmail.com

Namens de groencommissie,

Anita en Leentje

 

Schrijf je in om elke week updates te ontvangen.

.