ECF stelt eerste zonnedak in werking

De Energie Coöperatie Folsgare (ECF) stelt op 8 december het eerste zonnedak in werking. Wethouder Erik Faber van duurzaamheid van de gemeente Súdwest- Fryslân komt daarvoor naar Folsgare.

De ECF is in 2018 opgericht en heeft op voortvarende wijze gebruik gemaakt van de regeling ‘asbest er af, postcoderoos erop’. Het eerste project, ‘Zuidwest-stroom’ van de ECF is gerealiseerd bij de familie De Jong in Oudega. Daar heeft het asbest op de stal plaats gemaakt voor een nieuw dak, compleet met 224 zonnepanelen.

De ECF wil zeker nog meer zonnedaken realiseren in de nabije omgeving met als uiteindelijk doel dat het dorp Folsgare energieneutraal zal worden. Het ECF heeft voor dit eerste project ruim 200 zoncertificaten verkocht aan participanten. Op deze wijze is het mogelijk om goed te profiteren van energie opgewekt door de zon, daarnaast wordt er bespaard op het energiegebruik, wordt de hoeveelheid CO2 gereduceerd en ontstaat er zo een beter leefmilieu.

Sneeker Nieuwsblad

Schrijf je in om elke week updates te ontvangen.

.