Gelezen in GrootSneek

SNEEK- Het college van burgemeester en wethouders in de gemeente Súdwest-Fryslân wil 250.000 euro uittrekken voor betere fietspaden bij Terzool en Nijland. In totaal hebben inwoners van de gemeente wensen voor dik vijftig fietsverbindingen. De gemeente heeft ze op een rijtje gezet en werkt er nu twee van uit.

Eerder heeft de gemeente toegezegd om geld beschikbaar te stellen voor onderhoud. Toen stond er 750.000 voor, maar na bezuinigingen is er nu 250.000 van over. Daardoor kan een vrij liggend fietspad tussen Sijbrandaburen en Spears voorlopig niet doorgaan, want dat kost een half miljoen euro.

Wat het college betreft gaat er 90.000 euro naar rode stroken en maatregelen die de snelheden moeten verminderen langs de route tussen Sijbrandaburen en Terzool. Daarnaast moet er 160.000 euro naar fietsvoorzieningen bij het viaduct onder de A7 bij Nijland.

Schrijf je in om elke week updates te ontvangen.

.