Bloembollen

Gemeente Súdwest-Fryslân bestaat 10 jaar. Ter gelegenheid van deze mijlpaal krijgen alle kernen van de gemeente een aantal zakken bloembollen aangeboden. Iedere zak bestaat uit een speciaal voor de gemeente samengesteld mengsel van verschillende soorten bollen die het voorjaar voor een zee aan bloemen zullen zorgen.

Lize Cnossen, onze dorpencoördinator, stond op 18 november bij Wytske Heida voor de deur met 10 zakken bloembollen, goed voor 10 vierkante meter.

Onze groencommissie, bestaande uit Leentje Witteveen en Anita Nieuwenhuijsen, ging in overleg met dhr. Hoekstra van de groenvoorziening van de gemeente om een geschikte plek te bepalen. Al gauw kwam het idee om de bollen te planten in het veldje tegenover de kerk( Tsjaerddyk) en bij het monument ‘de Hoanne’.

Afgelopen donderdag en vrijdag gingen de handen uit de mouwen. Hans Nieuwenhuijsen en Wytske kwamen helpen om circa 1000 bloembollen een goed plekje te geven.

Om het resultaat te kunnen bewonderen moeten we nog even geduld hebben………

zou het droog blijven?????

Schrijf je in om elke week updates te ontvangen.

.