Dorpsarchief

Onderstaand bericht over het maken van een dorpsarchief verscheen afgelopen week in de media. Tijdens onze ALV in 2022 heeft Bauke Folkertsma hierover uitleg gegeven. In Woudsend zijn ze druk aan de slag gegaan.

Mocht u het belangrijk vinden ook voor Folsgeare een dorpsarchief te maken, dan is het wellicht een goed idee genoemde uitzending te bekijken. Mocht u na het zien van dit programma concrete plannen hebben / krijgen om met een archief voor Folsgeare aan de slag te willen, dan verneemt dorpsbelang dit graag van u op: dorpsbelangfolsgeare@gmail.com

Atse Bruin en Wytske Heida zijn al een groot aantal jaren bezig met het maken van vensters op de dorpscanon van Folsgeare, een dorpsarchief zou een zeer welkome aanvulling zijn.

WOUDSEND – Op 23 januari jl. zijn in Woudsend bij de lokale Historische Kring televisieopnames gemaakt voor het RTL4 programma “Dit is Holland”. De opnames zijn gemaakt om bekendheid te geven aan het dorpsarchieven initiatief.

De boodschap is dat het belangrijk is dat lokale historische informatie bewaard blijft en breed beschikbaar komt via een online dorpsarchief. 

Vrijwilligers van de De Historische kring Woudsend hebben uitleg gegeven over de de manier waarop het dorpsarchief wordt gebouwd en ontsloten met het ErfgoedCMS™ van DeeEnAa.

Ook zijn opnames gemaakt in het dorp waarbij is gedemonstreerd hoe het dorpsarchief gebruikt kan worden bij het uitzetten van dorpswandelingen op basis van QR-code bordjes.

De uitzending van ‘Dit is Holland’ is aanstaande zondag 26 maart om 14.00 uur op RTL4. De herhaling is zaterdag 1april om 11.00 uur.

Bron: deeenaa.nl

Schrijf je in om elke week updates te ontvangen.

.