Berichten van dorpsbelang Folsgeare

Woningbouw Wallemadyk:
Op 18 en 20 april j.l. waren er twee goedbezochte avonden over de uitbreiding op de Wallemadyk. De eerste avond was primair bedoeld voor de direct omwonende van de Wallemadyk. De tweede avond was bestemd voor het gehele dorp. De afdeling wonen van de gemeente presenteerde vier mogelijke schetsen van de uitbreiding. In kleinere groepen werd hierover van gedachte gewisseld. Met de ingebrachte ideeën en opmerkingen gaat de gemeente aan de slag en na verloop van tijd volgt er weer een terugkoppeling.

Vlaggenmast kerktoren:
De nieuwe vlaggenmast is met een giga-grote hijskraan op zijn plek gehesen in de kerktoren. Het waaide knap die middag (windkracht 6), maar dat was geen beletsel. Op folsgeare.nl staat een foto impressie van deze gebeurtenis. We kijken uit naar Koningsdag als de nieuwe  vlaggenmast voor de eerste maal de driekleur zal laten wapperen. Veel dank hierbij aan enkele handige dorpsgenoten die deze klus hebben helpen klaren.

Kennismakingsavond nieuwe dorpsbewoners:
Op 11 april waren er nieuwe dorpsgenoten aanwezig in het dorpshuis om te horen wat er zoal te beleven valt in het dorp aan verenigingen en activiteiten. Van de meeste activiteiten en verenigingen was er iemand aanwezig en kon zijn of haar verhaal doen.  Met ‘de Skets van Folsgeare’ en de felbegeerde dorpsvlag van Folsgeare togen de nieuwe dorpsbewoners weer huiswaarts.

Informatie van Súdwest Fryslân:
Van tijd tot tijd stuurt de gemeente SWF informatie voor de inwoners naar de steden en dorpen. In ons dorp belandt dit meestal in het dorpshuis. Daar ligt nu de kansbrief 2023. Hierin staan regelingen voor inwoners met een laag inkomen om hen in deze moeilijke tijden verder te helpen.

Herdenking 4 mei:
Als u dit leest ligt de herdenking bij “de Hoanne” waarschijnlijk alweer achter ons. Ter voorbereiding hiervan is een flyer rondgebracht in de dorpen die deze herdenking organiseren.

Verkeerssituatie viaduct Nijland:
Al voor een langere tijd vraagt dorpsbelang aandacht voor de verkeerssituatie bij het viaduct in Nijland. Dit met het oog op onze schoolkinderen die hier langs moeten van en naar school. Voor hen is de situatie onoverzichtelijk en daardoor risicovol. Ondanks toezeggingen van de gemeente dat er snel verbeteringen aangebracht zouden worden, is dit nog steeds niet gebeurd. Hier balen we van, maar als dorpsbelang blijven we de gemeente hierop aanspreken en voeren we de druk verder op.

Vragen aan Dorpsbelang en opmerkingen betreffende zaken die het dorp aan gaan, kunt u sturen aan: dorpsbelangfolsgeare@gmail.com

Heeft u zich al aangemeld voor onze nieuwsbrief? Kijk op folsgeare.nl 

Avondvierdaagse Ysbrechtum en omstreken:
Van 26 t/m 30 juni organiseert men vanuit Ysbrechtum dit jaar een avondvierdaagse. Op folsgeare.nl en in het Gara-nijs vindt u verdere informatie. Van harte aanbevolen!

Schrijf je in om elke week updates te ontvangen.

.