Uitnodiging training GOED omgaan met dementie

Het aantal mensen met dementie in Nederland neemt sterk toe. Eén op de vijf mensen krijgt dementie, dus krijgen we er allemaal mee te maken. In onze familie- of vriendenkring, maar ook op straat, in de winkel, bij de (sport)vereniging of op het werk. Samen met gemeente Súdwest-Fryslân organiseert Sociaal Collectief in oktober en november trainingen GOED omgaan met dementie in Folsgare, Sneek, Woudsend, Gauw en Oudega.

In de training leert men wat dementie is, hoe je het kunt herkennen en hoe je op een goede manier om kunt gaan met iemand met dementie. Daarnaast wordt geoefend met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk, wordt besproken hoe het geleerde toegepast kan worden en worden tips gegeven. De training wordt gegeven door trainers van Samen dementievriendelijk en duurt ongeveer 2,5 uur. Deelname aan de training is gratis.

Op dinsdag 17 oktober 13.30-16.00 uur is er een training in Dorpshuis Yn`e Lijte. Een overzicht met alle data en locaties is te vinden op www.sudwestfryslan.nl/dementievriendelijk.

Help iemand
met dementie
in jouw omgeving

Hoe spreek je iemand met dementie op de juiste manier aan?
Hoe handel je in bepaalde situaties? En wat kun je beter niet doen?
Hartenkreten van mensen met dementie

  • “Laat mij meedoen en genieten.”
  • “Geef mij duidelijke informatie.”
  • “Kijk naar wat ik nog wél kan.”
  • “Blijf met mij in gesprek.”
  • “Denk met mij mee.”

Aanmelden: via het aanmeldformulier op www.sudwestfryslan.nl/dementievriendelijk

of door te bellen naar Gerda Muller (06 2571 7156) van Sociaal Collectief

Schrijf je in om elke week updates te ontvangen.

.