Persoonlijke oorlogsverhalen uit Súdwest-Fryslân gezocht: van anekdotes tot aan dagboeken

Voor u gelezen in Groot Sneek

SNEEK- Het is dit jaar 79 jaar geleden dat er in Nederland een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. De mensen die de oorlogsjaren nog bewust hebben meegemaakt wordt ieder jaar kleiner. Súdwest-Fryslân doet daarom een oproep: wie heeft nog persoonlijke verhalen?

De gemeente Súdwest-Fryslân is het toneel geweest van een grote verscheidenheid aan oorlogsgebeurtenissen. Zo is te denken aan de luchtoorlog boven het IJsselmeer, de militaire acties bij Kornwerderzand in 1940 en 1945. Maar Súdwest-Fryslân had ook hongerevacués, verzetsstrijders, en er was een kleine Joodse gemeenschap in Sneek.

De grote lijnen zijn wel bekend, maar de gemeente wil graag meer weten over wat mensen persoonlijk hebben meegemaakt. Daarom is er begin dit jaar een oproep gedaan aan mensen om zich te melden met verhalen of spullen die een nieuw licht kunnen laten schijnen over Súdwest-Fryslân in oorlogstijd.

Lees verder op: https://www.omropfryslan.nl/nl/nieuws/16283712/persoonlijke-oorlogsverhalen-uit-sudwest-fryslan-gezocht-van-anekdotes-tot-aan-dagboeken

bomkrater bij Folsgeare ( bron: dorpscanon Folsgeare, venster WOII)

Schrijf je in om elke week updates te ontvangen.

.