Toolbox verkeer

In veel dorpen en wijken in onze gemeente Súdwest-Fryslân is verkeer een vast onderwerp van gesprek. Automobilisten rijden binnen de bebouwde kom harder dan 30 kilometer per uur en vaak komen ze uit de eigen omgeving. We proberen regelmatig, in overleg met dorpsbelang of de wijkvereniging, de snelheid terug te brengen door het aanleggen van verkeersremmende maatregelen zoals verkeersdrempels. Maar in de praktijk zien we dat deze maatregelen lang niet altijd de gewenste oplossing bieden en ook weer overlast opleveren.

Verkeer heeft veel met gedrag te maken. Het onderling bespreekbaar maken en ons eigen rijgedrag aanpassen is best lastig. Maar het kan wel.

Toolbox

Als gemeente willen wij graag helpen om het gesprek op gang te helpen, om samen met jullie te zorgen voor een veiligere woon- en leefomgeving. Hiervoor hebben wij een zogenaamde toolbox samengesteld. In deze toolbox zit informatie over de impact van de rijsnelheid en attributen die helpen bij de bewustwording van de rijsnelheid. De toolbox is gemaakt om inwoners bewust te maken van hun rijsnelheid en het gesprek over verkeersveiligheid op gang te helpen.

Uitreiking 1e toolbox in Folsgare!      

Op donderdag 21 maart zal wethouder Rietman de eerste toolbox uitreiken in Folsgare. We gaan hier een feestelijk moment van maken. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Naast de wethouder, collega’s van de gemeente SWF en politie zal ook pers aanwezig zijn.

Helpt u ook mee om de weg veilig te houden?

Michel Rietman, Wethouder Mobiliteit

Met vriendelijke groet,

Gemeente Súdwest-Fryslân

Schrijf je in om elke week updates te ontvangen.

.