Aanleg bufferstrook Folsgeare

Vandaag, 27 maart is de laatste boom van de bufferstrook geplant door wethouder Bouke Dam en de voorzitter van dorpsbelang Folsgeare, Hans Nieuwhuijsen.

De boom die ze hebben geplant is een winterlinde.

afbeelding van een winterlinde

Zoals vast bekend moet deze strook met bomen en struiken over een paar jaar het bedrijventerrein Hemmen III ( ook II), vanuit het dorp aan het zicht onttrekken. De afgelopen weken zijn er door bedrijf ‘Idverde’ 125 bomen en 13.000 struiken geplant. De gekozen struiken zijn bosplantsoen struiken.

De bomen krijgen een zgn gietring. Door deze ring kunnen de bomen gericht water krijgen. ‘Idverde’ heeft de komende drie jaren de zorg over de bomen en andere aanplant, daarna moet alles zichzelf redden. De gietringen worden in principe over circa 2 jaar verwijderd.

Het is een mooie brede strook bomen en struiken geworden, waar binnenkort een wandelpad, een zgn laarzenpad, tussendoor zal worden gecreëerd.

Omrop Fryslân heeft van het hele gebeuren een reportage gemaakt. Deze is vanavond te bekijken op Frylân Hjoed.

Hans en Wytske waren aanwezig uit naam van dorpsbelang Folsgeare, Bertus als vertegenwoordiger van de toekomstige dorpstuin. We hebben mooi van de gelegenheid gebruik kunnen maken, om onze plannen onder de aandacht te brengen. Vanmiddag was er al een interview met Hans op de radio in het nieuwsprogramma van de Omrop. Dit is ook terug te beluisteren.

Schrijf je in om elke week updates te ontvangen.

.