Avond4Daagse

Maandagavond 24 juni, is onder ideale weersomstandigheden de Avond4Daagse, georganiseerd door de Stichting Avond4Daagse Ysbrechtum e.o., van start gegaan. De dorpen die aan dit sportieve evenement meedoen zijn Folsgeare, Nijland, Scharnegoutum, IJsbrechtum, Roodhuis, Tjalhuizum en Tirns.

Deze eerste avond was de start in Folsgeare.

Na een openingswoord van voorzitter Jürgen Tressel , gaf burgemeester Jannewietske de Vries het startschot. De 246 deelnemers begonnen vervolgens in kleine groepjes aan een wandeling van circa 5 km. De route was door vrijwilligers van Folsgeare uitgezet en bracht de wandelaars door weilanden, over boerenerven en door het dorp.

Bij de start kreeg ieder een lekkere appel aangeboden door één van de sponsoren.

De drie nog komende avonden zullen worden georganiseerd door Nijland, Scharnegoutum en IJsbrechtum  waar de slotavond zal worden gelopen..

foto’s Wytske Heida

Schrijf je in om elke week updates te ontvangen.

.