Moestuin bij Abma`s pleats Folsgeare

Een tijdje terug stond er in het Kontakt een oproep voor vrijwilligers om een gezamenlijke moestuin te creëren bij de `Abma`s pleats` net buiten het dorp van Folsgare.  Inmiddels hebben zich 16 mensen aangemeld en willen we graag de stand van zaken met u delen.

Misschien zijn er mensen die na het lezen van dit verhaal denken: een mooi project daar wil ik mijn steentje wel aan bijdragen. Dan bent u natuurlijk van harte welkom.

Inmiddels is de pacht van de grond ingegaan en hebben we al een aantal klussen kunnen klaren. We zijn al flink aan het opruimen geweest met afval en puin op het perceel. Er is een sloot recht getrokken zodat we een goede watervoorziening hebben en een greppel gegraven aan de achterkant van het perceel zodat het water daar kan aflopen. We zijn nog bezig met de hoogte van het waterpeil. Het perceel is geëgaliseerd richting de greppel en ingezaaid met een grasmengsel om het bodemleven te bevorderen. Financieel zijn we goed op de rit en we hebben de eerste bijeenkomst gehad met de vrijwilligers.

De komende tijd gaan we bezig met de omheining van het perceel en de indeling van de tuin. We willen voor de winter al iets klaar maken om te gaan telen. Dit houdt in dat we bedden gaan maken en compost op brengen. We zijn aan het brainstormen voor een onderkomen op de tuin waar we even kunnen zitten en het gereedschap kunnen opbergen. Er zijn binnen de groep al verschillende ideeën voor de tuin. Naast het telen van groente willen we ook graag o.a. fruitbomen/struiken, bloemen voor een pluktuin, kruiden, thee, insectenhotel en bijenkasten.

Mocht u nu een regenton hebben die u niet gebruikt dan houden we ons aanbevolen. We houden u op de hoogte van de vorderingen rondom de tuin en kom gerust eens even kijken. Er is inmiddels ook een wandelpad (een zogenoemd laarzenpad).

Voor vragen of opmerkingen/ideeën kunt u ons te allen tijde benaderen.

Rinske Elsinga                 marcorypma@outlook.com

06-23031609

Bertus Walsma               b.a.walsma@caiway.nl

06-46184304

Schrijf je in om elke week updates te ontvangen.

.