ter info: PERSBERICHT

DELTA FIBER NEEMT VOLLEDIG BELANG IN JOINT VENTURE MET DE FRYSKE MIENSKIP OP GLAS
De behoefte aan een snel en stabiel glasvezelnetwerk in Friesland blijft onverminderd groot en daarom neemt DELTA Fiber het belang in de joint venture met De Fryske Mienskip op Glas volledig over. In goed overleg heeft de coöperatie De Fryske Mienskip op Glas besloten haar eigendom in het gezamenlijke bedrijf DFMopGlas b.v., over te dragen aan DELTA Fiber. Het telecombedrijf wordt daarmee de enige eigenaar van de glasvezelnetwerken die ze aanleggen in de provincie Friesland.

De Fryske Mienskip op Glas als burgerinitiatief blijft betrokken en zal dan ook in de organisatie blijven meedenken, om de regio zo efficiënt en zo snel als maar mogelijk aan te sluiten op het netwerk van DELTA Fiber Netwerk. Door de huidige wijzigingen binnen de joint venture komt de eigen bijdrage van €250,- aan de coöperatie te vervallen. De betrokken inwoners en klanten krijgen volgende maand een persoonlijke brief met daarin de voor hen geldende specifieke informatie met betrekking tot de nieuwe situatie.

Aan de kwaliteit en de dienstverlening van de service providers op het aan te leggen glasvezelnetwerk zal niets veranderen. Volgend jaar zal voor inwoners, klanten, gemeenten en lokale partijen zichtbaar worden dat er dankzij deze nieuwe situatie meer snelheid in besluitvorming en uitvoering zal zijn.

Schrijf je in om elke week updates te ontvangen.

.