Ludieke actie verkeerscommissie dorpsbelang Folsgeare

Voor vele Folsgeasters is het heel herkenbaar:  te snel rijdende auto’s door het dorp en racende weggebruikers over het viaduct.  Gelukkig zijn er nog geen ongelukken gebeurd, soms gaat het maar net goed.

Sinds anderhalf jaar buigt een verkeerscommissie zich over dit probleem.

Er zijn inmiddels verkeerstellingen gedaan, snelheidsmetingen gehouden en er zijn verkeersbordjes 30 km opgehangen ( die helaas zijn ontvreemd)

Zaterdag 26 februari is er een ludieke actie georganiseerd, waarbij samen met een aantal schoolkinderen en een medewerker van VVN automobilisten werd gewezen op de gevaren van te snel rijden. De kinderen mochten d.m.v. laseren de snelheid van de auto’s meten,  ze vertelden chauffeurs hoe ze door te snel rijden kunnen zorgen voor gevaarlijke situaties  en ze deelden voorlichtingsmateriaal uit. De actie vond eerst plaats op de Tsjaerddyk en later  op het viaduct.

Een delegatie van PvdA Súdwest-Fryslân kwam tijdens het laseren ook even een kijkje nemen. Het drietal heeft volledig begrip voor deze actie en heeft toegezegd het vervolg waar mogelijk te willen ondersteunen. Een fotograaf van het Sneeker Nieuwsblad was ook ter plekke om de actie voor deze krant vast te leggen. Het resultaat is komende donderdag 3 maart in de krant te zien en te lezen.

Doel van alle activiteiten is de snelheid van het verkeer door het dorp naar beneden te krijgen en een wandelpad langs de Monumentenwei aan te mogen leggen.

De eerstvolgende stap zal zijn een gesprek met de verantwoordelijke wethouder aan te gaan.

Laseren op de Tsjaerddyk
… en op het viaduct
Duidelijk toch??
Delegatie PvdA
Zo moet het….
..en nu zelf..

Schrijf je in om elke week updates te ontvangen.

.