Himmeldei en klusjesdag NL doet 2023

Vrijdag 17 maart hebben we samen met jeugd uit het dorp het zwerfvuil opgeruimd. De kinderen waren fanatiek en wilden natuurlijk de grootste zak met vuil ophalen.  Ze lagen bijna onderste boven in de struiken om al het zwerfvuil op te rapen. De opbrengst was, ondanks dat de gemeente ons  ‘s ochtends al had geholpen met het vegen van de straten, toch nog erg groot.

Na afloop kregen ze wat lekkers te eten en te drinken en een mooi potlood van de gemeente. Hiermee kan niet alleen een mooie tekening worden gecreëerd, maar later kan dit potlood ook nog een mooi bloemetje worden.  Heel erg bedankt jongelui uit Folsgeare.  Samen hebben we het dorp mooi opgeruimd.

Zaterdag 18 maart

Zaterdag mochten de volwassen en een kind de handen uit mouwen steken. Er was een mooie opkomst van 18 vrijwilligers. We zijn gestart met een kopje koffie of thee. Na de taakverdeling is iedereen als een speer aan de slag gegaan. Tussendoor nog een koffie en thee moment en weer door.

Het dorpshuis is van binnen en buiten goed onder handen genomen. Er is een kleedkamer geschilderd, de vloer is gerepareerd. De verkeersborden in het dorp zijn schoongemaakt. Met het mooie weer van zaterdag was het bijna nodig om een zonnebril te dragen omdat alles weer zo mooi blinkt. De bankjes zijn ook gepoetst dus we kunnen buiten weer genieten van het voorjaarszonnetje. Er is een begin gemaakt met de pluktuin op het kerkhof en er zijn pinnen bij de zonnepanelen op het dak van het dorpshuis geplaatst.

Tussen de middag hebben we lekker op het terras genoten van een kopje soep met een broodje. Wat hadden we een geluk met het weer. Er zijn alweer ideeën geopperd voor volgend jaar. Al met al een geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar.

Vrijwilligers, heel erg bedankt.

Schrijf je in om elke week updates te ontvangen.

.