Eindelijk…..

gelezen op de website van het Bolswarder Nieuwsblad

foto Wytske Heida

Het nieuwe jaar begint goed voor Folsgare. Gedeputeerde Avine Fokkens belooft dat er zo snel mogelijk nieuwe bushokjes langs de A7 komen.

Dorpsbelang probeert al een jaar aandacht te vragen voor de sterk verwaarloosde bushaltes aan beide kanten van de A7 bij Folsgare. Er is niet veel meer van over dan een dak. Al het glas ligt eruit, waardoor buspassagiers in weer en wind moeten wachten. Dorpsbelang werd van het kastje naar de muur gestuurd door Rijkswaterstaat en de provincie. ,,Redelijk genant’’, noemt Fokkens dat.

In overleg met Rijkswaterstaat is nu afgesproken dat beide overheden de helft van de kosten dragen, aldus Fokkens. Er wordt momenteel naar een aannemer gezocht. Los daarvan kan vervanging nog wel even duren omdat de levertijd van bushokjes zeker tien tot twaalf weken bedraagt.

Het delen van de kosten is een eenmalige oplossing. Daarna moet voor eens en altijd duidelijk worden wie nu verantwoordelijk is voor het onderhoud van bushokjes, vindt Fokkens. De claim van Rijkswaterstaat dat dit onderhoud bij de consessieverlening hoort en dus bij de provincie, vindt zij logisch klinken, maar het ambtelijk apparaat van de provincie moet daar nog naar kijken.

foto Wytske Heida
foto Wytske Heida

Schrijf je in om elke week updates te ontvangen.

.